
یکی از مهمترین دستگاه های هر موتورخانه ، مشعل موتورخانه هست . که کار گرمایش سیستم آبگرم مصرفی ( حمام و دوش ) و گرم کردن فن کویل ها در فصل زمستان می باشد .سرویس مشعل را باید به صورت دوره ای انجام داد تا صحت عملکرد آن همیشه بالا باشد .



۱- چشمی بازدید :
همانطور که از اسمش پیداس بعداز تشکیل شعله و روشن مانده مشعل ،شما از طریق این دریچه میتوانید رنگ شعله و طول شعله رو ببینید و تشخیص عیب احتمالی را دهید

۲- پرشر سوئیچ هوا :
وظیفه پرشر سوئیچ هوا این است که تشخیص دهد که فن دمنده در حال کار می باشد و هوای دمیده شده به مشعل مناسب باشد ، در صورتی که فن کار نکند و یا فشار هوا زیاد یا کمتر از حد استاندارد باشد پرشر سوئیچ ، مشعل را خاموش میکند .

۳- رله مشعل :
رله مشل مانند یک مغز به اجزای مشعل فرمان میدهد و از بعضی از اجزا فرمان تایید میگیرد تا اجزا دهد مشعل کار کند و در کل هماهنگ کننده کل قطعات مشعل وظیفه رله مشعل هست ، که در نوع و تیپ های گوناگون با توجه به ظرفیت مشعل استفاده میشود .

۴- موتور فن :
موتور فن مشعل ، که وظیفه دمیدن هوا به داخل مشعل و ترکیب شدن هوا و گاز برای احتراق را دارد.

۵- پیچ تنظیم دمپر هوا :
پیچ تنظیم دمپر هوا ، باید به مقدار مورد نیاز مشعل تنظیم شود ،اگر دمپر بیشتریا کمتر از حد استاندارد مشعل باز و بسته باشد باعث خام سوزی یا خاموش شدن مشعل میشود . برای تنظیم دمپر هوا حتما از افراد متخصص کمک بگیرید

۶-پرشر سوئیچ گاز:
پرشر سوئیچ گاز،یکی دیگر از قطعات ایمنی مشعل می باشد در هنگام نبود گاز یا کم و زیاد بودن گاز ، مشعل را خاموش میکند .
ما چه کار هایی انجام میدهیم
دوربین مدار بسته

طراحی و نصب دوربین مدار بسته و سیستم حفاظتی
موتورخانه

تعمیر و نگهداری تاسیسات موتورخانه

۷-شیر برقی مشعل :
ﺷﻴﺮ ﺑﺮﻗﻲ مشعل گازسوز ﺍﺯ ﻧﻮﻉ ﺁﺭﺍﻡ ﺑﺎﺯﺷﻮ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺑﺘﻮﺍﻧﺪ ﺩﺭ ﺍﺑﺘﺪﺍﻱ ﺗﺸﻜﻴﻞ ﺷﻌﻠﻪ ﺍﺯ ﺿﺮﺑﻪ ﺯﺩﻥ ﺟﻠﻮﮔﻴﺮﻱ ﻧﻤﺎﻳﺪ ﻭ ﺗﺸﻜﻴﻞ ﺷﻌﻠﻪ ﺑﻪ ﺁﺭﺍﻣﻲ ﺻﻮﺭﺕ ﭘﺬﻳﺮﺩ. که روش تنظیم آن را مختصر توضیح میدهیم .

۸- میله یون :
میله یون نیز یه وسیله ایمنی مشعل می باشد که با تشکیل شعله و گرم شدن ان یک جریان به سمت رله مشعل ارسال میکند که از تشکیل شعله و روشن مانده آن اطمینان حاصل میشود ،درحیقیت میشه گفت کار ترموکوبل گاز رو انجام میده

۹- شعله پخش کن :
جهت مخلوط کردن هوا و سوخت از شعله پخش کن استفاده می شود. عملکرد کلی شعله پخش بدین صورت است که مخلوط هوای دمیده شده توسط فن و سوخت را به نحوی از خود عبور می دهد، که بتواند بالاترین راندمان کاری را ایجاد کرده و شعله مناسب را ایجاد نماید.

۱۰- ترانس جرقه زن :
یکی از تجهیزات مهم در مشعل های گاز سوز و عامل راه اندازی مشعل ترانس جرقه زن می باشد. ساختمان ترانس جرقه زن از دو قرقره سیم پیچی شده بنام سیم پیچی اولیه وسیم پیچی دوم یا ثانویه تشکیل و دریک محفظه که کاملا عایق شده است قرار گرفته است. تا میدان مغناطیسی ایجاد شده براحتی روی میدان ثانویه اثر مطلوب ایجاد نماید و ضمنا به خارج ار محیط ترانس این میدان نشتی نداشته باشد.

۱۱ – خازن فن مشعل :
استارت (راه انداز) اولیه به عهده خازن می باشد، عملکرد کلی خازن در هنگام استارت، تاخیر فاز ایجاد کرده که این واکنش به استارت الکتروموتور کمک می کند. تمامی خازن های مشعل ها دارای ظرفیت ۸ الی ۶۰ میکروفاراد می باشند. سیم های متصل شده به خازن در برخی موارد قهوه ای و یا مشکی، که به کنتاکت مشترک الکتروموتور و خازن بر روی پایه رله بسته می شوند و سیم دیگر به رنگ آبی و سیم نول می باشد.
ناگفته نماند که تعمیر و سرویس مشعل را حتما به یک متخصص بسپارید ، چون بسیار خطرناک میباشد که در صورت تعمیرات اشتباه میتواند خسارت و خطرات جبران ناپذیری بر جای بگذارد .
تعمیر مشعل گازی و کلا سرویس و نگهداری به موقعه و اصولی مشعل از چند جنبه اهمیت دارد . یک اینکه تعمیرات به موقع باعث خسارت بیشتر به مشعل نمیشود و در گاهی اوقات که این تعمیرات انجام نشود خاموشی های متوالی را در مشعل خواهید دید و همچنین با تعمیرات درست و تنظیم گاز و هوا ، در مصرف گاز نیز صرفه جویی می کنید که به تنهایی این بخش میتواند در بلند مدت آورده داشته باشد برای هر مجتمع
شما میتوانید فیلم آموزشی که به همین منظور ( سرویس مشعل ) توسط گروه فنی مهندسی سجاد صنعت تهیه شده است نگاه کنید و در صورت هرگونه ابهام و اشکالی با ما به رایگان تماس حاصل کنید